Press ESC to close

Karpuz Yetiştirmek , Satış , İhracat

Güzel ülkemiz , 4 bir yanı tarım , 4 bir yanı bereketli topraklara sahip güzel yurdumuz. İklim özellikleri, su kaynakları ile verimli bir tarım kapasitesine sahip olan ender ülkelerden biridir Türkiye.Osmanlı imparatorluğunun en güzel dönemlerinden tutun , bir çok imparatorluğa ev sahipliği yapan Anadolu toprakları çok verimlidir.

Türkiye’de ki topraklarımızın ıslah edilmesi.Sağlıklı tohum üretimlerinin sağlanması için fazlası ile çaba sarf edilmesi güzel bir ivme yakalamamıza sebep oluyor.

Tarımda büyüme sürerken ihracat yapılacak meyve ya da sebze talebi oluşuyor bunların arasında karpuz var burada yılda bir kereden fazla hasat edilebilen bir meyveden bahsediyoruz.

Büyük kazançlar sağlayabileceğiniz karpuz satışı , ihracatı sizlere kalkınma politikasına fazlası ile katkı sağlamak için bir şans verecektir ülkemize büyük bir iyilik yapacaksınız.

Kendi kendini besleyebilen ülkeler arasında olan Türkiye’de karpuz fazlası ile sevilen bir o kadar fazla tüketilen bir meyvedir hem ülkeye yetecek kadar karpuz yetiştirmek hem de  fazlasını yetiştirerek ihracat yapmak çok büyük bir başarı olacaktır.

Karpuz Yetiştiriciliği ile sizler için hızlı bir para kazanma yöntemi olmasa bile devlet yardımı ve ihracat ile uzun zamanlı iyi kar marjı sağlayabilirsiniz. Unutmamak gerekiyor ne kadar arz varsa o kadar talep olacaktır.

Türkiye Küresel Karpuz Pazarın da mı?

Türkiye ÇİN halk cumhuriyetinden sonra dünyanın en büyük ikinci karpuz üreticisi ve bu pazardaki pastanın 5te 1 lik bir bölümünü karşılayan ülkemiz.Akdeniz, Ege, Güneydoğu Anadolu, Marmara bölgesinde yetişen karpuz en güzel tekirdağ ve Diyarbakır şehirlerinde yetişmektedir. Marka olmuş bir tat olmakla birlikte efsaneleşmiş bir isim olmuştur.

Ortalama 1 dekarlık alanda 1000 civarı tohum ekilebilen karpuz tarlası. Verimli olduğu halde ortalama hektarda 5 8 ton arası ürün vermektedir. Sulu bölge ile su olmayan bölge’de yapılan yetiştiricilik verimliliği %50 kadar hasat farkına varmaktadır. Karpuzun ekildiği süreden sonra hasat edilmesine kadar geçen zaman ortamala 4 aydır. 120 gün maksimum hasat zamanı vardır. mayıs ve eylül ayının sonuna kadar hasat edilebilen karpuz en verimli dönemini ise temmuz ve ağustos arasındadır.

Bunu okuyabilirsiniz >>>  Evde terzilik yaparak para kazanma

Karpuz Tohumculuğu

Mayıs ile başlar eylül ile biter.Hasatların yapılmasının verimlilik çağının sulu olmasının en önemlisinin tohum kalitesi olmasının karpuzu her çiftçinin rahatlıkla ekmesine olanak sağladığını söylemek gerekir. Yetmişli yıllardan beri ülkemizden dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilen karpuz tohumlarının son dönemlerde Bir çok fakülte tarafından arge yapılması karpuzun ülkemizdeki gelişmesinin en büyük destekçisi.

Yetmişli yıllarda yaklaşık olarak on milyar dolar civarında gerçekleşmiştir. Tohum satışı 2010 yılının başlarında 48 milyar dolar civarına kadar gelmiştir. Yiyoruz içiyoruz neyse neyse işte. Ülkemiz’de tohumlama 2010 yılında 130 milyon dolarlık bir ithalat yapılmıştır

 

Tohumculuk yetiştiriciliğinde TÜRKİYE

 

  • Tohumculuk için en elverişli   ekolojik yapıda olan topraklar..
  • Oldukça Fazla toprak verimliliği..
  • Zengin su kaynaklarına sahip oluşu.
  • Tohumluk üretimi için yeterli araziye sahip olmak..
  • Damlama alt yapısının yaygınlaşması sulama kanallarının hızlı ulaşımı.

KARPUZ İHRACATI

Türkiye yılda 6 Milyon tonluk bir karpuz üretimi yapılıyor bu alanda lider olan çin halk cumhuriyetinden sonra gelen ikinci ülke Türkiye’yedir. 

Türkiye’de en önemli üç karpuz üreticisi 3 il Adana , Tekirdağ ve Diyarbakırdır. İhracatın önemini oldukça fazlası ile idrak eden tarım bakanlığı üretim için pek çok hibe kredi yada teşvik vermektedir.

 

Fikri Abi

İş fikirleri uzmanı , O bir Fikir Abidesi , fikrim geldi diyen bir abi , fikri ne ise zikri o diyen yurdum abisi, fikir bulucu, iş birlikçi, zekice iş fikirleri sahibi. O bizim Fikri abimiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casino siteleri| deneme bonusu |clover bet deneme bonusu