
Hayvancılık Nedir?
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği
Dünya üzerinde bulunan her ülkede bulunan kümes hayvanları ürünler için büyük pazarlar oluşturarak hayvan yetiştiren kişilerin ticaretleri yapılıyor. Birçok ülkede kanatlı hayvan yetiştirmek demek sağlıklı yemekleri yapmak demek olduğun birçok kişi bu meslekle uğraşarak kendi hayvanlarını yetiştirerek ve hayvanları oluşturulan pazarlarda satarak kar amacı gütmektedirler.
Kanatlı hayvanlar revaçta mı?
Bu ürünler gerçekten de çok sağlıklı ve yetiştirilmesi kolay olduğundan birçok vatandaş bu olaylara yoğunlaşmış ve büyüttükleri hayvanlar üzerinden ticaret yapmışlardır. Tavukçuluk konusunda her türlü kar üreteceğinize emin olabilirsiniz fakat ne kadar kar üretip üretemeyeceğiniz size kalmış bir durum olduğundan dolayı işin ticaret kısmı size kalmıştır. Tavuk üretimi olduğu kadar “ Hindi, ördek, pekin ördeği, kaz, deve kuşu, emu kuşu, bıldırcın, keklik, sülün, muhabbet kuşu ve papağan içinde geçerli olmaktadır.
Hangi Hayvanları yetiştirmeliyiz?
Hayvan yetiştiriciliği işine girmeden önce öncelik ile hayvanlarınızı nerede yetiştireceğinizi iyi kestirmeniz gerekmektedir. Yapacağınız çalışmalar için sağlıklı bir ortam ve hayvanları mikroplar ile temasını azaltabileceğimiz bir ortam yetiştirmeniz gerekmektedir.
Küçüklükten (Yavru) itibaren bakacağınız hayvanların daha iyi bir şekilde ticaret ortamında bir pazarda satabilmeniz için öncelikli olarak iyi bir yetiştirme ortamı ve onun ile birlikte satışını gerçekleştirebileceğiniz bir ticaret ortamı yaratmanız gerekmektedir. Sizlere önermiş olduğumuz hayvan yetiştiriciliği iş fikrinin finansal durumlarını ve özellikle de sizlere daha çok para kazandıracak olan kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde etkili olacak Pazar araştırmasının ne kadar avantajlı olacağını sizlere aktaracağız.
Pazar Araştırmasının Avantajları
- Tüketici ile ilişkileri güçlendirir.
- Her türlü durumu gözetler olağan şeyleri, satın alma kararlarında nasıl tepki vereceğinizi anlarsınız.
- Kanatlı hayvanlar işinizde sizlere nasıl büyüteceğiniz konusunda fikir alışverişi yapar belki de ince fikirler öğrenirsiniz.
- Pazarda rakiplerinizi doğru analiz ederseniz onları geçme şansı yakalarsınız.
- Bu pazarda ortalama olarak 10 ile 15 Bin lira sermaye başlangıç olarak yeterli gelecektir.
- KOSGEB kredisi ve hibesi ile başlayacaksanız eğer çok yönlü olarak bıldırcın çiftliğine yönelmenizi tavsiye ederiz.
Dünyanın Fikri Bufinans.com’da ben Kerem sizlere her gün farklı iş fikri ile misafir olacağım. Paranız olsa da olmasa da sizlere en iyi iş fikirleri , zekice iş fikirleri hazırlayacağız. sağlıcakla kalın.
Comments (1)
bok böceğesays:
28 Ekim 2018 at 14:14bende kanatlı hayvan yetiştirmek istiyorum nasıl yapabilirim bunu ?