
Ülkemizde yeni bir sektör haline gelen ev yemekleri , anne yemeklerini özleyen tüketicilere hitap etmektedir. Bu sektörde küçük bir işletme kurmak isteyenlerin düşünmesi gereken bir projelendirme diyebiliriz.Ev yemekleri dükkanı açmak yer almaktadır. Pek çok insanın ailesi ile yapmak istediği bir proje olabilir.
EV YEMEKLERİ DÜKKANI AÇMAK İÇİN GEREKENLER
Ev yemekleri dükkanını açmanız için önce para gerekiyor en önemli unsur, dükkan kirası depozito, gelin bu işten vazgeçin diyenler olacaktır. başarıya ulaşarak iyi bir kazanç getirmesi için odaklanmanız gerekli olan yerler var ayrıca işinizi severek yapmanız yerinde olacaktır. Lokantamız da eğer yüz yıllık bir aile tarifi ile yemek yapacaksanız eğer başarıya ulaşma şansınız daha fazla olacaktır. Tasarım olarak köy usulü bir yemek tarzı olacak ise ona göre bir tasarım seçilmesi gerecektir. Restoranınızı tasarlamadan önce ne satacağınızı ne pişireceğinizi tam olarak bilmeniz gerekiyor.
DÜKKANINIZ İÇİN YER SEÇİMİ
Ev yemekler dükkanı açmak için seçeceğiniz dükkanın yeri ilgili , ilçe ve il belediyelerine göre değişecektir. Öncelikle yemek yapımı ve tüketimi için ilgili bakanlıktan ruhsat alınması gerekecektir. Havalandırma , pis su , temis su, sıcak ve soğuk su gibi önemli unsurları barındıran bir dükkan olması gerekmektedir. İşlek bir cadde ya da sokak arası olabilir kirası mümkün olduğu kadar düşük olursa maliyetlerin azalaması söz konusu olacağı için yemekleri de uygun fiyata satabilirsiniz. Küçük boyutlu restoranların büyük bir kısmı şahıslar tarafından kurulmaktadır. aile ile işletilen bir lokanta ya da restoran da farklı roller üstlenilebilir sizlerde bir işin ucundan tutarak aile içinde sermayenin toplanmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın para kazanırken değil harcarken birikir. İlerleyen dönemler de zengin olursanız özel bir avukat tutmayı ihmal etmeyin
Türkiye’de değişen ve gelişen ekonomi sonrasında her insan iş kurmak için bir çaba içerisine girer. tavsiye edecek olursak eğer sizlere sizlerin de bilmesi gereken bilmediğiniz fikriniz olmayan işlere bulaşmayın. İş fikri var diye işe başlamayın başarı işi sevmek az da olsa iş hakkında bilgi sahibi olmakla gelecektir.
Bir yanıt yazın