Press ESC to close

Kültür Balıkçılığı yapmak

Kültür Balıkçılığı

Kültür Balıkçılığı günümüz Türkiye’sinde girişimcilerin özellikle devletten teşvik alabildiği için genç girişimcilerin ilgi odağı olma yolunda hızla ilerliyor.  Balıkçılık dünyanın en eski mesleklerinden ve en eski avlanma tekniklerinden biridir. Kültür balıkçılığı deniz kirliliği ve doğal yaşam kalitesinin düşüşünden dolayı oluşmuş buna bağlı olarak taleplerin karşılanmasını bir maddi dayanağa dönüştüren sektör haline gelmiştir.

Global ekonomi ve emperyalist süspentler bunları yapmıyor mu diyesim var hadi dedim. Kahrolası şey bizi ağına almış durumda yatmak için belli saat kalkmak için çalar saatten bıkmadınız mı sizde. Amma velakin gün ya da gece fark etmeksizin çalışmanın saatinin olmadığını öğrenmemizin en büyük sebebi para kazanmak zorunda oluşumuzdur.

Türkiye’de en yeni iş kollarından biri olan kültür balıkçılığı hakkında kısa bir araştırma yaptık. Bu araştırma sonucunda. Neden kültür çiftliği kurabileceğinizin 7 farklı nedenini öğrenmiş olduk.

Kültür Balıkçılığı Nasıl Yapılır?

Bu sorunun cevabı aslında içinde saklı adı kültür balıkçılığı, bu balıkçılık çeşidimiz kendi doğal alanlarını oluşturarak yapılandırılabilen bir iş koludur. Doğal alanlarını inşa edemezseniz kültür balıkçılığı yapamazsınız. Nasıl bu doğal ortam diye soracak olursanız, özel çitler ile deniz ve dip düzenini bozmadan belirlenmiş yerlerde belli metrekare tutarındaki alanları çevirmek gerekmektedir.

 

Özel çit, ağ ve kafesler gibi su geçişine engel teşkil etmeyen ve yerleştirilen balık türünün kaçmasına engel olabilecek özellikte alanlar denizin içerisinde birbirinden ayrı hale getirilir. Bu çevrilen alanlarda balıkların üretimi, beslenmesi, bakımlarının yapılması sonucunda doğal olarak bol miktarda balık üretimi yapılabilmektedir. Bu yapılan üretim belli bir kesimin ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Denize kıyısı olmayan yerler, denize kıyısı bulunmayan ülkeler genellikle yüksek teknoloji ürünü dev akvaryumlarda bu üretimi yapmaktadırlar. Bu akvaryumların geneli Avrupa’nın iç kısımlarında kullanılıyor.

Kültür Balıkçılığının Yararları ve Zararları

Özel alanlarda balık yetiştirilmesi, ekonomiye yarar sağlar, denize kıyısı olmayan ve balık ihtiyacını başka ülkelerden sağlamak zorunda olan ülkelerin keşfidir, daha doğrusu zorunluluğudur, Kültür balıkçılığı. Bu sistem başarı ile yönetilir ise ekonomik olarak ferahlayan bir dönem geçirmektedir bu ülkeler. Her daim taze balık bulunmasının önünü açar, en fazla tüketilen balık türlerini bulundurulabilir. Yaz kış demeden balık yenebilir. Her türlü damak tadına hitap eden balık türleri üretilebilir.

Bunu okuyabilirsiniz >>>  Çorap Üretimi Yaparak Para Kazanmak

Kaçak ve yanlış avlanmadan dolayı yok olma tehlikesi ile karşı karşıta gelen türlerin devamlılığına katkıda bulunur kültür balıkçılığı. Bu ve buna benzer birçok nedenden dolayı kültür balıkçılığı büyük bir ivme kazanarak hızla değerlenmektedir. Balıkçılığın ticari olarak etkisi de göz önünde bulundurulur ise büyük bir pasta dilimi haline gelmiş durumda. Büyüyen bir endüstri durumunda olan kültür balıkçılığı Türkiye’de devlet tarafından desteklenmektedir.

 

Açık denizler ve okyanus alanlarında yapılan kültür balıkçılığı, yeterli denetim olmaz ise doğaya zarar verebilmektedir. Bunun nedeni ise; kötü yemleme, kötü yem kullanma, atıklar, çitler ve alanların temizlenmemesi. Balıkların dışkılaması ve atık kirliliği gibi sorunlardan dolayıdır. Ayrıca bu durum diğer bölgelere taşınarak, çevresel kirlenmeye habitat düzeninin bozulmasına kadar gitmektedir.

Türkiye’de kültür balıkçılığı

3 tarafı denizler ile çevrili canım vatanımda, yok yok zaten. Dünyanın en şanslı ülkesiyiz aslında, küresel ısınma, yetersiz denetimler, balık av yasaklarına uyulmaması, para hırsı ? gibi nedenlerden dolayı azalan balık üretimine bir nevi ilaç babında bir durum aslında. Ülkemizde giderek azalan balık tüketimi, doğal avlanmanın durma noktasına gelmesinden dolayıdır.

Coğrafi konumu gereği yaklaşık olarak üç tarafımız denizle kaplıdır. Yine de dünyadaki sebeplerin neredeyse tamamı bizi de etkilemektedir. Bu yüzden balık tüketimi ve doğal avlanma git gide azalmaktadır. Balıkların çeşitliliği mevsimsel olarak farklı olmaları, balıkçılık mesleğine olan güvenin azalması hatta bitmesi artık bu sektörün hareketlenmesi için adımlar atılması gerektiği düzeye geldi.

Ülkemizde 600 – 700 bin ton balık avlanıyor, bu av ihtiyacının Karadeniz bölgesi sırtlamaktadır. En fazla deniz ürünü bu bölgede avlanmaktadır. Bu avlanmalar sonucunda balık doğal üretimi de düşmektedir. bu yüzden paha biçilmez bir durum söz konusu kültür balıkçılığı ile her balık üretilmelidir.

Kültür balıkçılığı yapmak için 7 neden

Kültür balıkçılığı dünyanın en fazla rağbet gören gıda sektörünün bir halkası.

Dünyanın en eski mesleği, Omega 3 ,bir dünya vitamininin, yağ asidinin kaynağı balık, bir çok sağlıkçı, bilim adamı, falanı filanı, balık yiyin diye bas bas bağırırken. Ülkemizde de canan karatay babaannemiz başta olmak üzere ? altını çizdim ki daha anlamlı olsun diye. Her ne ise gıda sektörü arkadaşlar ölmeyecek talebi hep artacak bir sektör. Nüfusa bağlı olarak devamlı artacak 10milyon ton balık tükenirken 20 milyon ton olacak bir süre sonra 30 – 40 -50 olacak bu rakamlar.

Bunu okuyabilirsiniz >>>  Seyyar Midye Satarak Para Kazanmak

Fazlasıyla alıcısı olan bir gıda ürünü yok satabileceğiniz bir sektörü, yaz kış balık olayının paraya çevrilmiş halini düşünün. Bir düşünün düşüncesi bile insanın tüylerini diken diken ediyor.

Devlet destek veriyor KOSGEB hibe kredi veriyor.

Devlet bu iş için kesenin ağzını açmış durumda, özellikle 40 yaş altındaki genç yatırımcılar için bu kese bir hayli daha fazla açık. KOSGEB 50 Bin lira hibe kredi 1milyon liraya kadar düşük faizli kredi veriyor. Bu iş öyle kolay değil bir sürü prosedürü boku püsürü var. Su ürünlerinin bir patenti var bir tarım bakanlığı, sağlık bakanlığı ruhsatları var. Bir dünya masrafın yanında Koskoca devletin size vermiş olduğu 100 bin lira hibe var ?

Tabi siz bunu doğuda hayvan beslicem diyen birkaç öküz gibi alır sonra istanbula gidip mütaitlik yaparsanız bu devlet gerçekten iş yapacak insanlara bu kredileri sağlamaz. Tatlı su kurnazlığı yapmamalısınız.

 

Balık çiftlikleri parlayan yıldız.

İlk kurulum maliyetleri, test maliyetleri ve işçi maliyetleri dışında ne tohumun var ne bilmem kimin örekesi elektriğini öde, su denizde abi, en güzel iş dallarından biri sezonu da yok ne kadar fazla yetiştirebilirsen eğer o kadar fazla satarsın. Av yasağı yok çünkü bütün balıkları sen yumurtlatıyorsun. Büyük bir pazarı var Türkiye’de ve Dünya’da müthiş talep görüyor. Ülkemizde en fazla İzmir de üretimi yapılıyor.

Balıklar artık yetmiyor.

Ülkemizde son dönemlerin en büyük sorunu kaçak avlanma ile birlikte, denizlerde bulunan balık üremesinin doğal dengenin alt üst oluşundan dolayı azalması. Bu azalma ile orantılı olarak ise balık fiyatları tamamen piyasada bulunan çar çakalın kontrolü altında hızla yükselmektedir. Bu işi yapmak için en önemli sebeplerden birisi de bu çar çakalın milletin ağzındaki ekmeğe sahip çıkmasını önlemektir. Eğer hem para kazanıp hemde vatandaş ucuz balık yesin istiyorsanız mutlaka paranız da varsa bu işe girin. 2 kere 2 dört kadar net konuşuyorum

Bunu okuyabilirsiniz >>>  Büfe Açarak Para Kazanmak

Artan balık talepleri.

Özellikle yurt dışı odaklı çalışan bir çiftliğe sahip olursanız bu talep daha fazla katlanacaktır. Dünyanın neresinden sipariş alırsanız alın keş para satışlar ile cebinizi rahatlıkla doldurabilirsiniz. Ülkemize satış yapacaksanız da adam gibi maliyetinin iki katına satın olsun bitsin vatandaş adam akıllı fiyata balık yesin biraz insanları düşünüyorsanız eğer yapın ? şu tefeci kılıklı komisyonculara kazandırmayın abi. Her yazımda üretim ile ilgili bir iş fikri verirsem mutlak suretle bunu belirtiyorum. Konunun dışına taşmak istemediğim için balık üzerinden gideceğim. 30 liraya mezgit mi olur arkadaşım? Olmaz değil mi işte olmayacağı için insanların yiyebilmesi gerekiyor. Ama 30 lira olunca yiyemiyorlar sizde adam gibi para hırsı yapmadan hem kazanacak hem de dua alacaksınız.

 

Düşük Maliyetlerde Çok Satış

Kültür balıkçılığı aslına bakarsanız aynı zamanda hayvancılık kategorisinde değerlendirilmektedir. Yavrulama döneminde ne kadar yavru alırsanız maliyetin o kadar düşeceğini unutmamalısınız. Milyonlarca lira harcamıyorsunuz belirli standartlar ölçüsünde işçisi mühendisi. Aylık 20 bin lira gibi bir rakamla ufak bir kültür çiftliği kurabiliyoruz. İlk kurulum maliyeti 200 300 bin lira arasında değişiyor. Balıkların kısa sürede erişkin olduğu gerçeğini göz önünde bulundurun. Su masrafınız yok denecek kadar az, elektrik maliyetiniz var. Büyüyen balıkları toplayıp satışa hazırlayıp, geri kalan damızlıkları ayırıp üretime devam edebilirsiniz.

Hibeleri bol olan iş kolu

Kültür balıkçılığı en hareketli kollardan biri durumunda hal böyle olunca devlet yatırım yapmak isteyenlere, daha kolay kredi çıkarıyor, daha kolay hibe veriyor. Hibelerin rakamlarının değişken olduğunu belirtmiştik. Devlet bu konuda çiftçiye destek oluyor, zaten Devlet daima çiftçiye destek oluyor. Bu işi yapacak olan 40 yaş altı girişimcilere hibe kredi kesin olarak veriliyor.

Türkiye’de hazırlanmış olan son yılların verilerine kültür balıkçılığı raporuna burdan ulaşabilirsiniz.

Fikri Abi

İş fikirleri uzmanı , O bir Fikir Abidesi , fikrim geldi diyen bir abi , fikri ne ise zikri o diyen yurdum abisi, fikir bulucu, iş birlikçi, zekice iş fikirleri sahibi. O bizim Fikri abimiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casino siteleri| deneme bonusu |clover bet deneme bonusu