
Meyve Suyu Dükkanı Açmak
Türkiye’de gün geçmiyor ki yeni iş alanları oluşmasın bunlardan biride sizlere hiçbir yerde rastlamadığımız. Türkiye’de olmayan iş fikirleri arasında gördüğümüz bir fikir ile karşınızdayız.
Bildiğiniz portakal suyu ama öyle değil biz lemonde tycoon oyunu’nu düşünün oynayanlar bilirler limonata satıyorlar sadece ve işi her geçen gün geliştiriyorlar. Bu olayı gerçek hayata taşıyoruz ama çok farklı bir biçimde.
Neler gerekiyor?
Eğer seyyar olarak yapacaksak panel Van bir araç gerekiyor. Benim favorim eski wwler mükemmel uyumlu birçok yerde karşınıza köfteci olarak çıkacaktır. Ama biz onu meyve suyu barı yapacağız.
Maliyeti seyyar yapacak olursak ortalama 10bin liraya gelmekte. Eğer dükkân açacaksak 15 bin lira gibi bir rakamı gözden çıkarmanız gerekiyor.
Meyve Suyu Dükkanında Neler satacağız?
Sadece Limon, Portakal, Mandalina, Elma, Armut, Kayısı, Çilek, Dut, Greyfurt, Ananas suları ve bunların değişik karışımları, kombinasyonları ve farklı tatları satacağız.
Meyve Suyu Dükkanı ne kadar kazandırır
Meyve Suyu Dükkanı kazancını ufak bir matematik ile örneklersek, portakal suyunun bedeli Türkiye’de ortalama olarak 3 ile 5 lira arasında değişiyor. Bize maliyeti ise 1 lira civarında bunların içerisinde tam olarak; elektrik, su, kira, vergiler vb. her şeyi içeriye katarak hesaplayabilirsiniz.
Daha pahalı meyvelerin sularını satmak daha fazla kar marjına ulaşmak demektir. Ortalama olarak günlük 100 kişiye satış yaparak aylık kazancımızın 5bin lira civarında olmasını hesaplayabiliriz. Ciro değil net olarak hesapladığımız kazanç tablosudur.
Dükkanı nerede açmalıyız?
Dükkanın boyutları çok önemli değil küçük bir dükkan olabilir, 10 15 metre karelik bir dükkan size yeterde artar, lokasyon ne kadar kazanmak istediğinize göre değişiri. Popüler bir caddede açarsanız ona göre kiranız olacak, ona göre satışınız olacaktır. Lokasyon dedim aklıma Yahudi esnafları geldi o kadar cesur ticaret yaparlar ki. Lokasyonun önemini vurgulamak için 3 kere lokasyon diyerek tekrar ederler, anlayacağınız önemli olan işlek bir dükkan sonrası gelir zaten. Eğer yok az olsun öz olsun diyorsunuz mahalle arasında bir dükkan size yeter de artar.
Bir yanıt yazın