
Su piresi üretimi yaparak para kazanmak için gerekenler
Su pireleri, o balıkların peşinden koşarak canlı canlı yakalamaya çalışıp sonra afiyet ile yedikleri yem piyasa da sadece hobicilerin değil de para kazanmak isteyen yeni iş fikirlerin açık potansiyel girişimcilerin en büyük gelir kapılarından biri olmaya aday.
Su pireleri sağlıklı bir akvaryum, hızlı üreme için akvaryum severlerin olmazsa olmazı haline gelmiş durumda. Genel olarak su birikintileri, akıntısız ve tatlı suda bulunan bu pirelerin artık yetiştiriciliği de var.
Su piresi üretimi yaparak sizler bu işten oldukça iyi miktarlar kazanabilirsiniz. Akvaryum balıkları için afrodizyak etkisi sağlayan bu canlı yem çeşidi diğer canlı yemlere nazaran daha uygun fiyatta satılmaktadır.
Sizler için ufak bir piyasa araştırması yaptık.
Su pireleri ne kadara satılıyor?
Su pireleri en z 500 ml olmak üzere kargo dahil olarak 20 ila 35 lira arasında değişen rakamlarda satılıyor. İşi gramaja vurursak 10 gramı 20 lira gibi rakamlar. 500 ml su ile birlikte denk gelen bir ölçü. Ortalama olarak güzel bir tesis sahibi olarak iyi paralar kazanmak mümkün sadece bu işin yetiştiriciliğini yapan bir firma var onlarda iyi girişimciler.
Su pireleri ne kadar kazandırıyor.
Bir akvaryumunuz var ek gelir sağlamak istiyorum diyorsanız aylık 200 lira kazanç sağlayabilirsiniz. Benim her şeyim bu işe bağlı olsun en fazla ne kadar para kazanılır fikri abi diyorsanız eğer 10 bin lira gibi rakamlardan bahsedebilirim.
Su pirelerinin maliyeti nedir?
Bakım maliyeti aylık olarak 500 – 100 lira 1mküp için araştırdığım maliyet eğer işin üstünde duracağım ben diyorsanız para kazanmak için bir bedel var.
1000 lira gibi rakamlar çıkabiliyor karşınıza.
Su pirelerinin kullanılabildiği alanlar ve balıklar
- Discuslar – Akvaryum camiasının yakından tanıdığı damızlık tabiri kullanılan tür balıklar
- Çiklet balıkları
- Amerikan çikletleri
- Canlı doğuran balık familyaları
- Betta balıkları
- Yavru balıklar
- Tatlı su balıkları
- Karidesler
Su piresi kültürü nasıl yapılır?
Öncelikle malzemelerimi 😊 sanki bir yemek tarif eder gibi tarif edeceğim arkadaşlar sayın okuyucular.. bir akvaryum var ise bir akvaryum yok ise bir derin kap ile yapabilirsiniz.
İyi sonuçlar almak için akvaryum ya da derin olmayan geniş bir kap sizin için en ideali olacaktır.
Akvaryumlarda bulunan dış filtre , iç süngerin içeriğinde bulunan balık pisliğini ve filtre edilen bütün sünger suyunu kabımıza boşaltalım
Yosunlaşma ortamı için gerekli bakteri ve besin kültürünün oluşumunu sağlayacak olan ilk adımı atmış durumdayız.
Spirulina tozu koymamız gerekiyor , yosunlar ve kültür besini olarak. Kabın genişliğine göre 1 ila 10 kaşık arasında olmalıdır ne kadar büyük ölçek var ise o kadar fazla spirulina tozu gerekecektir.
Bu işlemleri yaptığımız kap ya da akvaryum yosunlaşma sağlanması için güneş ışığına bırakılmalıdır.
osunların pirelenmesi ortalama 2 3 günü bulacaktır toplamda 4 gün sonucunda pirelerimiz oluşmaya başlamıştır.
Düzenli olarak hasat ederken dikkat edilmesi gereken tüm hususları araştırmalısınız su ürünleri fakültesinin sunduğu arşivden yararlanmanız mümkün.
Su pirelerini hasat ederken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var, onları çok sıcak ya da soğuk ortamlara sürüklemeyin.!
Bir yanıt yazın